Over onze Stabyhoun

De doelstelling van de vereniging Onze Stabyhoun is het behoud en de ontwikkeling van het ras de Stabyhoun en het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van het ras.

Om een ras in stand te houden en te ontwikkelen zijn zowel fokkers als liefhebbers (hondenbezitters) nodig. Fokkers en liefhebbers gaan hand in hand. Zonder fokkers kunnen liefhebbers niet aan een Stabyhounpup komen en zonder liefhebbers kunnen fokkers hun pups niet kwijt. Zo eenvoudig is het eigenlijk. Bij Onze Stabyhoun doen wij ons best om gezamenlijk aan het behoudt en de ontwikkeling van het ras te werken.
De fokkers hebben alle ruimte om zoveel mogelijk zelf invulling te geven aan de fokkerij en kunnen indien gewenst adviserende begeleiding krijgen.
Voor alle Stabyhouneigenaren en geïnteresseerden organiseren we diverse evenementen, zoals een Bijke Dei, themadagen, wandelingen, keuringen en shows. De stabyhounen staan hier uiteraard centraal.

Mocht u nog geen lid zijn, meld u zich dan snel aan! We hebben veel enthousiaste mensen nodig om met elkaar de schouders eronder te zetten!