Verslag Bijke Dei te De Westereen

Op 19 september was alweer de 4e Bijkedei.

 

Met een heerlijk zonnetje op onze bol hebben we kunnen genieten van de Bijkes, die in grote getale aanwezig waren op camping De zilveren Maan in de Westereen.

Na de opening van onze voorzitter Hein de Winter werd er een interessante lezing gegeven over jacht en natuurbeleving door Jan Oostenbrug. Daarna konden de baasjes gaan kijken en/ of speuren met hun bijke. Ervaren wat de jacht inhoud bij de Jacht en Speurtraining gegeven door Sjoerd Riemersma.

Ook was er een hele leuke workshop behendigheid en gedragsbegeleiding verzorgd door hondenschool Hunewille. Ondertussen werd er ook hard gewerkt door Aaltjes trimsalon, zij had het druk met het plukken van alle oortjes. RTV Noordoost Friesland heeft nog een interview afgenomen van de voorzitter Hein van Althuis en één van de leden voor de radio. Het is een erg leuk gesprek geworden, de Bijke Dei is hierbij goed gepromoot. Er zijn maar liefst 19 honden aangekeurd en van 18 honden bloed afgenomen die zal worden onderzocht in de Universiteit Utrecht. Voor die baasjes toch een spannende periode totdat de uitslag bekend is.bijkedei2015_70

Het bestuur wil alle vrijwilligers van deze dag bedanken in het bijzonder de organisatie Hein van Althuis, Jan Hoogsteen en Mient de Haan. Ook gaat onze dank uit naar alle sponsoren die het hebben mogelijk gemaakt deze geweldige dag gratis aan te bieden aan alle Stabijliefhebbers en look a likes.

 

We kijken terug op een zeer gezellige geslaagde dag!

 

Het bestuur van Onze Stabyhoun