PDA onderzoek onder de aandacht!!

Naar aanleiding van puppy sterfte en PDA is de universiteit in Utrecht een onderzoek gestart onder andere in samenwerking met rasvereniging Onze Stabyhoun. Uitleg over pda vindt u hierpda
Dit onderzoek loopt al een aantal jaar. Fokkers van de stabyhoun kunnen hier een bijdrage aan leveren.
Als volgt kunt u als fokker een uw steentje bijdragen aan dit onderzoek:
Voor het onderzoek zijn we nog steeds op zoek naar het DNA van PDA positieve honden. Nieuwe gevallen zijn namelijk nodig om de resultaten uit de eerste groep te kunnen bevestigen.
U kunt uw bijdrage op verschillende manieren leveren:
  • Indien u een PDA positieve hond hebt of een hond die verdacht wordt van een PDA, neem dan a.u.b. contact met Marjolein den Toom te Utrecht.
Alle extra onderzoeken zijn zonder kosten voor u, in ruil hiervoor zouden we graag wat bloed (laten) afnemen voor het DNA onderzoek.
  • Indien u pups heeft die zonder duidelijk aanwijsbare reden doodgeboren zijn; of gestorven zijn zonder duidelijk aanwijsbare reden of als gevolg van benauwdheidsklachten, dan kunt u zonder kosten sectie laten verrichten bij de afdeling pathologie in Utrecht.
U kunt dan contact opnemen met Elize Helmer 0497-516431 elize@onzestabyhoun.nl of met Marjolein den Toom (030-2539411 / 030-2534518; M.L.denToom@uu zithromax pills.nl )
Let op – dit is belangrijk:
De doodgeboren of overleden pups dient u te bewaren in de koelkast – NIET in de diepvries! Wikkel de pup in een handdoekje met daaromheen een plastic zak.
De pups of pup dienen zo snel mogelijk aangeboden te worden in Utrecht !