Fotoverslag Jachtclinic maart 2017

Onze eerste jachtclinic

 

Voorbereiding

 

Zelf train ik al enige jaren met mijn hond Rinske, maar heb slechts aan één jachtproef meegedaan. Toch wil ik mijn passie delen en  had ik aangegeven iets op dat gebied binnen onze vereniging te doen. Daarop ontstond het idee een jachtclinic te organiseren.

Peter Boekhorst en Henk van Dijk waren bereid hun deskundigheid in te zetten, zij hebben de ervaring en de kennis van trainen van de Stabyhoun.

In huize Boekhorst werden de plannen dan ook voorbereid en ter plaatse werd het oefenterrein verkend.

 

De clinic

Vooraf werd verzameld bij restaurant Hajé waar onder het genot van een kopje koffie Peter een korte presentatie hield over de jacht en het werken met de Stabyhoun .

Voor de meeste aanwezigen zeer interessant omdat de meesten echte beginners zijn.

Daarna gezamenlijk op naar het jachtterrein. Daar werd onder regie van Henk van Dijk en Peter de oefeningen gedaan en de bijbehorende tips en trucs uitgewisseld.

Ook aan het zweetwerk werd letterlijk en figuurlijk geroken. Een eenden-spoor moest nagezocht worden.

Sommige combinaties gingen de verschillende onderdelen goed af. Voor de meeste deelnemers ligt er nog een uitdaging, maar dat hoeft allerminst een straf te zijn. Niets is mooier dan trainen en werken met je hond. Positief is ook dat de aanleg bij diverse honden duidelijk aanwezig is en trainingsmogelijkheden in de regio werden uitgewisseld.

Na afloop was er gelegenheid om bij Hajé na te praten en te lunchen.

Een geslaagde dag met een grote opkomst en niet bedorven door slecht weer.

Duidelijk is wel dat het werken voor de jacht in opmars is en dat deze clinic een vervolg zal moeten hebben.

 

Tot de volgen de clinic